Opinie

Mensen met een mening – maandageditie

14-04-2014 19:22

“De aandacht van de arts concentreert zich dan ook in toenemende mate op het naleven van protocollen. Daarnaast bepaalt in de praktijk de diagnose de mate van aandacht voor de patiënt. Een griep, lage rugpijn en migraine kunnen fors lijden met zich meebrengen maar staan in de ongeschreven pikorde tamelijk laag aangeschreven.”

Ignace Schretlen pleit voor meer lijdende, niet leidende, artsen.

 

“Maar goed ik ben een man. Misschien kijk ik er helemaal verkeerd tegenaan. Ergert het jullie niet? Dat een vrouwelijke rechercheur meteen een spuitbus schoonmaakmiddel in haar handen gedrukt krijgt?”

‘Noreservations’ post op het Viva forum, maakt zich druk om hoe vrouwen in reclames worden afgebeeld, maar is naar eigen zeggen een man.

 

“Als het eruit ziet als een paard en als het loopt als een paard, dan is het meestal een paard en geen zebra.”

Opmerkelijke beeldspraak van minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) tegenover het ANP. De bewindsman ziet overeenkomsten tussen de ontwikkelingen in Oost-Oekraïne en de eerdere gebeurtenissen op de Krim: separatisten die worden aangestuurd door Rusland.

 

“Mochten redacties met de Raad willen discussiëren, dan kan dat ook – dit is vaak buitengewoon interessant.”

Hans Laroes, voorzitter van de Raad voor de Journalistiek, in een handgeschreven brief per oude mediale post over het aanpassen van de Leidraad voor journalistiek, dat gaat over journalistieke ethiek, aan het online tijdperk.

 

“Ben ik nou verzeild geraakt in de Mattheus Passion of ben ik in gedachten teruggeworpen naar de Tweede Wereldoorlog met een klein groepje kwaadwillend tuig van NSB-ers en landverraders?”

Ottie, de columnist van Gemeentebelangen Bedum, is op z’n zachtst gezegd niet tevreden met de  huidige politieke situatie van het Groningse dorp.

 

“Ik ben van mening dat u uw zorgen primair in de raad van Bedum aan de orde moet stellen. U hebt bij de laatste verkiezingen stemmen gekregen en daarmee is uw opdracht van de kiezers helder. Deelnemen en uw mandaat uitoefenen. Dat verdienen de inwoners die op Gemeentebelangen hebben gestemd.”

Commissaris van de Koning in Groningen, Max van den Berg, vindt dat Gemeentebelangen Bedum zich niet zo moet aanstellen en gewoon de Bedumse raad in moet gaan.

 

Een overmaat aan referenda zou kiezers algauw referendum-moe maken. Dat zou de democratie geen goed doen. Maar als een middel om af en toe in meer fundamentele kwesties – waaronder bovenal grondwetswijzigingen en verdragen met constitutionele strekking – na te gaan of de ‘volksvertegenwoordiging’ het volk inderdaad goed heeft vertegenwoordigd, kan een correctief referendum ons stelsel democratischer maken. Indien volksvertegenwoordigers hun werk goed doen zouden zij het referendum niet hoeven te vrezen.”
 
Patrick van Schie, directeur van de Telderstichting, in Trouw.