Politiek

GroenLinks-jongeren doen ook aangifte tegen Wilders

14-04-2014 19:31

De stichting Iedereen Gelijk heeft maandag namens tientallen particulieren en organisaties aangifte gedaan tegen Geert Wilders. Aanleiding zijn de uitspraken van de PVV-leider op de avond van de gemeenteraadsverkiezingen over ‘minder Marokkanen’. 

De stichting werd 3 weken geleden opgericht door het Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders (SMN) en Dwars, de jongerentak van GroenLinks, met als doel de aangiften tegen Wilders te bundelen.

“Het heeft even geduurd doordat we een degelijke aangifte wilden voorbereiden en niet bij de politie aangifte wilden doen maar bij het OM”, aldus een woordvoerder van de GroenLinks-jongeren.

“We hadden ook als Dwars aangifte kunnen doen, maar het is voor ons geen politieke kwestie. Dan hadden we GroenLinks gevraagd om het in de Tweede Kamer uit te vechten.”

“Mensen die meedoen aan onze actie denken dat het weinig uithaalt als ze zelf aangifte bij de politie doen tegen Wilders”, aldus de woordvoerder.

“Ze verwachten dat onze advocaat Yehudi Moszkowicz meer kan bereiken.” Hij deed maandag namens de stichting aangifte bij het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag.

Saillant detail is dat Yehudi de neef is van Bram Moszkowicz, die Wilders eerder juridisch bijstond.

Anp