Politiek

Chauffeur Fortuyn: blijf van Volkert van der Graaf af

13-04-2014 14:20

Hans Smolders, de chauffeur van Pim Fortuyn die hielp bij de aanhouding Volkert van der Graaf, roept op om de moordenaar van Fortuyn met rust te laten. Van der Graaf komt volgende maand vrij. “Ze moeten wel met hun fikken van Volkert afblijven”, zegt Smolders in een interview met ThePostOnline. Smolders was de drijvende kracht achter het protest tegen de vervroegde vrijlating van Van der Graaf.

In mei 20012 begon Smolders een petitie tegen de vrijlating die door tienduizenden werd getekend. Nu die vrijlating ophanden is moet de rechtsgang zijn loop krijgen, aldus Smolders.

“We leven in een rechtstaat, ondanks dat ik vind dat-ie nauwelijks meer functioneert. Die rechtstaat geldt ook voor Volkert van der G. Net zoals ik vind dat Pim Fortuyn niet vermoord had moeten worden, geloof ik erin dat Volkert niet omgebracht moet worden. (-)De rechtstaat is onze enige morele houvast. Die rechtstaat moet verdomme krachtig overeind blijven.”

Smolders koestert grote wrok tegen wat hij noemt de ‘politieke elite’.

“De politieke elite en deel van de media hebben Pim vermoord. Door een klimaat te creëren! Als je elke dag te horen krijgt dat je een racist bent en een foute man, ook van nette politici, dan gebeurt er wel wat met je. Pim sprak daar veel over. Hij werd er radeloos en moedeloos van. Hij was ontdaan en zat met tranen in zijn ogen naast me. Hij was een Haider, een Hitler, een dit en een dat. Volkert van der G. heeft vanuit dat sentiment toegeslagen. Daar zat en zit mijn boosheid.”

Lees ook

TPO – Interview Hans Smolders