Politiek

Henk Krol: chauffeur Demmink werd gestuurd

11-04-2014 15:04

Hans Bakker, de chauffeur van Joris Demmink, maakte in 2003 niet uit eigen beweging een afspraak met Henk Krol maar werd gestuurd. Dat verklaarde de oud-hoofdredacteur van de Gay Krant vrijdag voor de rechter in Utrecht. Ook had Bakker tijdens die afspraak een verklaring bij zich die Krol moest ondertekenen. Krol’s getuigenis staat haaks op het verhaal van Bakker eerder deze week.

Telegraaf-verslaggever Saskia Belleman meldt vanuit de rechtbank:

Bakker zei in het interview met Peter R. de Vries deze week dat Krol zélf een briefje had geschreven aan Demmink:

“Hij verontschuldigde zich ook voor al het gedoe. Ter plekke heeft hij toen een briefje geschreven aan Joris Demmink, in een poging de schade nog enigszins te beperken. Hij vroeg mij of ik dat briefje aan ‘m wilde geven.”

Maar Bakker heeft weggelaten dat hij eerst wilde dat Krol een vooraf opgemaakte verklaring zou tekenen. Krol voelde daar niet voor:

 

Journalist en oud-Kamerlid Henk Krol treedt vrijdag op als getuige in de zaak rond voormalig topambtenaar van het ministerie van Veiligheid en Justitie Joris Demmink. Krol was hoofdredacteur van de Gay Krant, die in 2003 een spraakmakend stuk over Demmink schreef, in samenwerking met weekblad Panorama.

Het verhoor van Krol maakt deel uit van een zogeheten voorlopig getuigenverhoor, op touw gezet door stichting De Roestige Spijker. De stichting wil de onderste steen boven over Demmink, die sinds jaar en dag wordt beschuldigd van seks met jonge jongens.

Lees ook

Peter R. De Vries – Interview met Hans Bakker