Politiek

Wilders: ‘Doe aangifte tegen Samsom en Spekman’

03-04-2014 13:30

Geert Wilders roept zijn achterban op aangifte te doen tegen Hans Spekman en Diederik Samsom. Op de site van de PVV heeft hij een voorbeeld-aangifte geplaatst. “Als vrouwe Justitia echt blind is dan vervolgt zij ons allen of geen van allen. Ik hoop geen van allen.”

Wilders schrijft:

“Afgelopen weken zijn er ruim 5000 aangiftes tegen mij gedaan vanwege mijn uitspraken over Marokkanen. Ook Dhr. Samsom en Dhr. Spekman hebben ieder afzonderlijk uitspraken gedaan over Marokkanen. (-) Ik roep iedereen op aangifte te doen tegen Samsom en Spekman. Zodat het Openbaar Ministerie gedwongen wordt zich uit te spreken, niet alleen over mijn woorden, maar ook over die van Samsom en Spekman. Als vrouwe Justitia echt blind is dan vervolgt zij ons allen of geen van allen. Ik hoop geen van allen.”

Het is Wilders te doen om twee uitspraken van de PvdA-top:

Samsom in 2011 in NRC Handelsblad:

“Het klopt dat het vooral Marokkanen zijn. Deze jongens hebben een etnisch monopolie op dit soort overlast gekregen. Dat is de Ground Zero van het integratiedebat geworden. Maar met de islam heeft het geen bal te maken. Hoe geloviger hoe minder last je van ze hebt”

Spekman in 2008 in Vrij Nederland:

“De Marokkanen die niet willen deugen, moet je vernederen, voor de ogen van hun eigen mensen. Je moet ervoor zorgen dat ze de sulletjes worden van hun eigen wijk. Dat is het enige dat werkt.”

Op de site van de PVV staat een kopie van een aangifte (PDF) die inmiddels tegen Hans Spekman is gedaan.

Lees ook

PVV- Wilders roept op tot aangifte te doen tegen Samsom en Spekman

OM – 5000 aangiftes tegen Wilders

Dit bericht wordt aangevuld