Politiek

LPF Eindhoven wil gebiedsverbod voor Volkert van der Graaf

01-04-2014 12:30

De landelijke partij bestaat al jaren niet meer, in Eindhoven houdt een kleine fractie echter moedig stand. Afgelopen gemeenteraadsverkiezingen verloor de LPF Eindhoven een zetel en is sindsdien een eenmansfractie. De LPF’ers maken zich nu zorgen over de voorwaardelijke vrijlating van Fortuyn’s moordenaar Volkert van der Graaf. De milieu-terrorist heeft verschillende gebiedsverboden gekregen maar Eindhoven behoort daar niet toe.

‘Een man zonder gewetenswroeging’

De fractie maakt zich ‘ernstige zorgen’ dat Van der Graaf, ‘een man zonder gewetenswroeging’, wel in Eindhoven mag komen terwijl juist daar de enige gemeenteraadsfractie met de naam Lijst Pim Fortuyn actief is ‘en vele aanhangers van Fortuyn telt’. Waarom is daar door het Openbaar Ministerie en de reclassering geen rekening mee gehouden, vraagt de fractie zich af.

Alsnog gebiedsverbod?

De LPF wil van burgemeester Rob van Gijzel (PvdA) weten of er overleg is geweest met het Openbaar Ministerie of staatssecretaris van justitie en veiligheid Fred Teeven (VVD). Ook wil de LPF weten of Van Gijzel alsnog om een gebiedsverbod zal vragen.

Reclassering Nederland houdt het in een reactie bondig. Woordvoerder Hanneke de Korte tegen ThePostOnline: “Wij hebben begrip voor  de zorgen van veel mensen over de voorwaardelijke invrijheidsstelling van deze meneer. Door Reclassering Nederland zijn zorgvuldige afwegingen gemaakt voor ons advies aan het Openbaar Ministerie.”

Wordt vervolgd.

Lees ook

Volkert van der Graaf op 2 mei vrij man