Politiek

Podium voor Geert Wilders op Arabische zender

28-03-2014 10:33

Geert Wilders krijgt een eigen rubriek op de christelijke Arabische zender AlHayat TV. Dit maakte Wilders eerder bekend in een radio-uitzending van BNR

Tegen BNR-verslaggever Hans Verbeek zei Wilders onder andere:

 “Het station bestaat al. Een programma is misschien wat overdreven, maar ik krijg wel een podium en dat vind ik heel leuk om te toen. Het is een beetje het BNR van de Arabische wereld. Alleen iéts groter. Voor Fitna 2 heeft de PVV nog geen concrete plannen. “Dat zullen we nog moeten zien.” Maar niet getreurd: met Al Hayat achter de hand lijkt Wilders zijn boodschap ministens zo massaal te kunnen verspreiden: het is een bekend station, met ‘miljoenen kijkers’.”

 

Maar is AlHayat ook ‘een soort BNR’?

‘AlHayat’, dat letterlijk vertaald ‘Het Leven’ betekent, is in elk geval geen ‘bekend station’ in de Arabische wereld. Het is vooral bekend onder christenen in de Arabische wereld, met name evangelische christenen.

Op deze zender zijn doorgaans getuigenissen van tot het christendom bekeerde moslims te horen en worden de islam en moslims om hun geloof op de hak genomen.

Bekeringsmissie

Het doel van de zender is dan ook om moslim-bekeerlingen te bemoedigen en, uiteraard, om moslims middels het evangelie te bekeren tot het christendom.

Zo staat op de site te lezen:

“De meeste medewerkers die bij ons werken zijn gelovigen (christenen) met een islamitische achtergrond. Ons doel is om je te bemoedigen en je moet ons zien als een familie voor je. We verzekeren je onze steun, onze liefde en geestelijke support”

AlHayat mag dan ‘een podium’ in de Arabische wereld zijn voor Wilders, het is zeker geen nieuwszender, en al helemaal geen grote nieuwszender. De vergelijking met BNR gaat dus volledig mank.