Politiek

Haagse Fractie van Partij van de Eenheid failliet verklaard

24-03-2014 11:02

De Stichting Ondersteuning Fractie van Partij van de Eenheid is dit weekend door de rechtbank in Den Haag failliet verklaard. Deze stichting kon een claim van ex-medewerker Muhammet Yilmaz niet meer betalen en is daarom overgegaan tot het aanvragen van het faillissement.

Frauduleus handelen

Dit zegt lijsttrekker Abderazak Khoulani van de islamitische Partij van de Eenheid maandagochtend tegen ThePostOnline. Khoulani werd afgelopen woensdag herkozen als lid van de Haagse gemeenteraad. Khoulani verkeerde al lange tijd in onmin met medewerker Muhammet Yilmaz, de man die in 2010 op de lijst stond, maar toen niet werd verkozen.

Namens de stichting werkte Yilmaz voor de fractie, maar die kon en wilde zijn salaris niet meer betalen. Yilmaz beschuldigt de partij van frauduleus handelen. Yilmaz diende aldus Khoulani een claim in van 8000 euro en kreeg gelijk van de rechter. ‘Maar dat geld hebben we niet: het ging om betalingen van twee à drie maandsalarissen’, zegt Khoulani die ook voorzitter is van de stichting. ‘Dit faillissement is dus eigenlijk niet meer dan een administratieve handeling. Op papier staat dat de stichting ook werkzaamheden verricht voor andere bedrijven, maar in de praktijk was het alleen voor de fractie. Dit gaan we nu omzetten.’

Bedreigingen

Of er een nieuwe medewerker wordt gezocht kon Khoulani nog niet zeggen. ‘Misschien ga ik het zelf eerst wel doen.’ Ex-PVV-er Arnoud van Doorn stond ook op de lijst van de Partij van de Eenheid. Hij haalde het woensdag niet en beraadt zich op een toekomst in de landelijke politiek. Eerder stopte een lijsttrekker van de Partij van de Eenheid in Zwijndrecht zijn activiteiten na bedreigingen.