Politiek

Halbe Zijlstra: In Amsterdam is maar één rechtse partij en dat zijn wij

18-03-2014 11:54

VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra ziet de strijd tussen PvdA en D66 in Amsterdam als een strijd tussen twee linkse partijen. Dat zegt hij in een interview met ThePostOnline.  “Het grappige aan Amsterdam is dat je de keuze krijgt tussen links of links.” De rechtse kiezer is volgens de liberaal meer gebaat bij een sterke VVD dan een sterk D66.

‘Wil je nou een D66-PvdA-achtige partij in het zadel helpen?’

“Moet je maar eens kijken wat ze in Amsterdam de afgelopen jaren hebben besloten. Dat kleurt toch veel meer naar de PvdA dan naar de VVD. Dus de echte keuze in Amsterdam is: wil je nou een D66-PvdA-achtige partij in het zadel helpen, of kies je voor meer realistisch beleid, dus een VVD’er.”

Zijlstra haalt daarnaast uit naar de PVV die hij ‘hartstikke links’ noemt.

“Ja, de PVV is op het gebied van immigratie en veiligheid rechts, maar financieel economisch hollen ze de SP links voorbij.”

Regeren met PVV niet aan de orde

De discussie over samenwerking met de PVV vindt Zijlstra niet aan de orde. Eerder zei CDA-fractievoorzitter Sybrand Buma nooit meer met Wilders’ partij te willen samenwerken. Zijlstra:

“Weet je, we hebben nu gemeenteraadsverkiezingen en in alle gemeenten lopen vrijwilligers momenteel het vuur uit hun sloffen voor hun partij, is het dan nodig om nu al vooruit te lopen op een uitslag van toekomstige Tweede Kamerverkiezingen, in 2017? Zullen we het er alsjeblieft eens over hebben als het aan de orde is, en niet nu?”

Lees ook

Interview Halbe Zijlstra – ‘De PVV is hartstikke links’