Politiek

Ronselende PvdA’er overweegt juridische actie tegen Samsom

17-03-2014 16:44

PvdA-leider Diederik Samsom heeft zich schuldig gemaakt aan een ‘politieke lynchpartij’. Dat zei maandag fractieleider Osman Suna van de PvdA in Soest tijdens een persconferentie. Tegen Suna loopt een oriënterend onderzoek van Justitie wegens het mogelijk ronselen van stemmen. Samsom zei vorige week in het tv-progamma EenVandaag dat Suna om die reden nooit meer volksvertegenwoordiger namens de PvdA kon zijn. ‘Wegwezen’, vatte Samsom het samen.

Suna overweegt juridische stappen tegen Samsom wegens de schade die hij en zijn gezin door die uitlatingen hebben geleden. Hij noemde Samsom maandag ‘als het ware een despoot’.

“Samsom is door zijn uitlatingen in de rol gekropen van zowel de aanklager als de rechter en heeft mij al schuldig bevonden terwijl het onderzoek nog niet eens was opgestart. Hij heeft niet het recht om mij te veroordelen voor de ogen van miljoenen kijkers. Dit soort uitlatingen past niet bij een politiek leider van een regeringspartij.”

Suna ligt onder vuur omdat hij samen met fractielid Adem Baskaya bij de Attaouhid-moskee in Soest moslims die niet willen stemmen, aanspoorden hun stembiljetten in te leveren. Er zou vervolgens een stem mee uitgebracht worden op de PvdA. Beelden van de praktijken waren bij Pownews op televisie te zien. De Soestse burgemeester Rob Metz stapte met deze informatie naar het OM.

Lees ook

Ronselende PvdA’er Soest stapt op