Politiek

PvdA: ‘Maximaal één Oost-Europeaan per 12 vierkante meter’

13-03-2014 13:02

De landelijke PvdA komt met een actieplan om woonoverlast van Oost-Europeanen te bestrijden. Volgens PvdA-Kamerlid Mariette Hamer ‘is er wel wat mis met vijftien Poolse buren in één eengezinswoning. Dat zorgt voor geluidsoverlast, vervuiling op straat en ruzies in het portiek.’ Dit meldt AT5.

In het actieplan staat onder meer dat er ‘maximaal één Oost-Europeaan per twaalf vierkante meter mag wonen’, moeten ‘arbeidsmigranten over de stad worden verspreid’ en ‘moet er een harde scheiding worden aangebracht tussen het werkcontract en het wooncontract’ bij Oost-Europese arbeidsmigranten.

‘Racisme!’

Het is nog onduidelijk waarom dit soort zaken beweren over andere bevolkingsgroepen dan Oost-Europeanen standaard ‘racisme’ is in de ogen van de PvdA maar het over één kam scheren van álle Oost-Europeanen, terwijl er ook heel veel goede Oost-Europeanen zijn die wél deugen, kennelijk geen enkel probleem is.

Ambassadeurs en politici uit de MOE-landen hebben voor zover bekend nog niet gereageerd met de traditionele beschuldiging van ‘xenofobie’.

Update 15.20 – Lijsttrekker Henk Bakker Jr. van Leefbaar Amsterdam gaat aangifte doen tegen de PvdA, vanwege bovenstaand verhaal. Tegen AT5 zegt Bakker witheet te zijn. “Het is schandalig. Ik heb het Meldpunt Discriminatie gebeld en zij vinden het ook puur racisme. Dit is gewoon een hele bevolkingsgroep te schande zetten”, aldus Bakker Jr..