Politiek

Betutteling doe je zo: de ijskaststicker

05-03-2014 13:00

Omdat u volgens de overheid blijkbaar nog te dom bent om uw eigen ijskast te managen, heeft de Raad voor de Leefomgeving en Infrastructuur – die de regering gevraagd en ongevraagd adviseert – een goed idee: een ijskaststicker. Deze moet groen kleuren wanneer u uw ijskast op de ‘goede temperatuur’ heeft afgesteld. Zover is het dus al in dit land: controle tot áchter de ijskastdeur.

Ongelukkige, met uw microbrein!

Volgens de raad weet u best wel dat u teveel eten weggooit, maar weet u met uw microbrein niet hoe u dat gedrag moet verminderen. Terwijl er zoveel eenvoudige en toch slimme oplossingen voorhanden zijn! Zoals daar zijn: de maatbeker, de keukenweegschaal en het boodschappenlijstje.

Dit bericht wordt u overigens aangeboden door het ANP. De redacteur van dienst sluit af met:

“In 2015 wil Nederland 20 procent minder voedsel verspillen. Afgelopen jaar gooiden we per persoon 47 kilo voedsel weg dat nog prima te eten was.”

Zeg nee tegen het verspillingsfascisme!

U begrijpt: schandalig dat u dat uit eigen zak betaalde PRIMA voedsel weggooit! Volgende stap: vliegende brigades ijskastcontroleurs met verregaande bevoegdheden in de strijd tegen consumenten met foute ijskasttemperaturen. Rest u verder niets dan u diep te schamen. Zeg nee tegen foute ijskasttemperaturen, zeg nee tegen het verspillingsfascisme!

Want u wilt toch niet aan de verkeerde kant van de fatsoenskloof van het consumentisme staan? Voedselverspilling is moord, plak die sticker!