Politiek

Fritsma (PVV): Teeven legaliseert illegaliteit

18-02-2014 13:10

Met updates – De PVV wil een debat met staatssecretaris Fred Teeven (VVD) over de nieuwe plannen van de gemeente Amsterdam om illegalen op te vangen en geld te geven. Sietse Fritsma zal dat debat dinsdag aanvragen. Hij vindt het ongelooflijk dat de staatssecretaris de plannen steunt: “Uitgeprocedeerden die de bereidheid hebben om mee te werken aan hun vertrek uit Nederland krijgen immers al standaard opvang aangeboden. Dat geldt ook voor zieken. Wat nu gebeurt is dat er een premie wordt gezet op het bewust niet na willen komen van de vertrekplicht door illegalen.”

In een column op ThePostOnline schrijft Fritsma dinsdag:

“Door het illegalenbeleid van de gemeente Amsterdam als norm te erkennen legaliseert Teeven illegaliteit. Hij heeft de klok teruggezet naar de tijd dat het vreemdelingenbeleid op alle fronten faalde. Naar de tijd dat illegalen werden gepamperd en hun onwil om te vertrekken standaard verblijfsrecht opleverde.”

Update 15.49 – De Tweede Kamer voegt verschillende debatten over het asielbeleid samen en gaat dan op een nader te bepalen moment ook praten over de bezwaren van de PVV tegen de ontwikkelingen in Amsterdam.

Update 19.59 – GroenLinks Amsterdam haakt in op de opmerkingen van Fritsma. Lijsttrekker Rutger Groot Wassink nodigt Fritsma uit om met hem in debat te gaan over de hoofdstedelijke kwestie:

“Sietse Fritsma moet vooral naar Amsterdam komen. Kunnen wij met hem in debat en laten zien dat Amsterdam kiest voor gastvrijheid. De PVV laat zich weer eens van haar minst Nederlandse kant zien. Het Nederland dat ik ken laat mensen niet in de kou staan. Ik ga graag met Fritsma in debat over de Nederlandse kernwaarden als gastvrijheid en het helpen van mensen.”

Fritsma heeft derhalve mail van de GroenLinkser, die ook bereid is naar Den Haag te komen.

Lees ook

Amsterdam: 1,7 miljoen euro extra voor illegalen

PvdA 020 wil af van eigen bijdrage medicijnen voor illegalen