Politiek

Spekman: gebroederlijke samenwerking met VVD is nodig

15-02-2014 17:02

“Gebroederlijke samenwerking met de VVD is nodig.” Dat zei PvdA-partijvoorzitter Hans Spekman zaterdagmiddag tijdens zijn toespraak op het congres in Breda. Hij wees er vervolgens op dat het huidige VVD-PvdA kabinet bijdraagt aan het herstel van de economie. Spekman wil af van ‘de erfenis van Reagan en Thatcher.’ “Mensen staan weer centraal en dat draagt bij aan het sociaal kapitaal.”

D66, PVV en Leefbaren willen mensen uitsluiten

Spekman schrikt naar eigen zeggen van D66 in Den Haag dat wil bezuinigen op de bijstand. Ook hekelt hij de opstelling van D66 Amsterdam op het gebied van sociale woningen. De ‘Leefbaren’ en de PVV willen volgens de sociaal-democraat mensen uitsluiten. Daarnaast prees Spekman het leiderschap van getroebleerd partijleider Diederik Samsom.

Zondag praat het congres over een rapport van oud-partijleider Ad Melkert over ‘linkse’ oplossingen voor de economische crisis. Daarin pleit Melkert onder meer voor een Europese norm voor werkloosheid. Verder stelt het congres de kandidatenlijst voor het Europees Parlement vast en spreken vicepremier Lodewijk Asscher en Diederik Samsom.

Lees ook

Rutte: Samsom is te gek