Politiek

PvdA-Europarlementariër Berman in opspraak

06-02-2014 16:03

Met update – Tijdens de val van Europarlementariër Judith Merkies dook voortdurend de naam van haar collega Thijs Berman op.  Ook met zijn vergoedingen zou iets aan de hand zijn. Maar niemand kreeg er de vinger achter. Financiële website Das Kapital heeft nu echter concrete aanwijzingen dat Berman inderdaad heeft gesjoemeld met zijn verblijfs- en reiskosten.

Berman beweert in Parijs te wonen, volgens Das Kapital is dat niet zo. Sterker: Berman kan zijn huizen in Parijn niet eens in. Berman woont met zijn vriendin in Brussel. Volgens  berekeningen van de website heeft Berman onterecht tonnen aan declaraties ontvangen. Een interne PvdA-commissie heeft echter altijd gesteld dat er alleen iets aan de hand was met Merkies, Berman bleef buiten schot.

Berman wil niet tot nauwelijks reageren:

“U tikt uw stukje maar. Ik ben 20 jaar journalist geweest en heb mij nooit met dit soort riooljournalistiek beziggehouden. (-) Dit is totale onzin. U kent uw cijfers niet. Nonsens. Dag!”

ThePostOnline heeft het partijbureau van de PvdA en voorzitter Hans Spekman om een reactie gevraagd maar daar is vooralsnog niet op gereageerd.

Update 7-2-2013 – ThePostOnline heeft nog niets gehoord van het PvdA-partijbureau.

Lees ook

Das Kapital – Euro-PvdA’er casht tonnen met nepadressen

Merkiesgate – PvdA zwijgt over vergoeding Berman

Dossier Merkies