Politiek

Engelen en Cuperus uit Burgerforum EU

05-02-2014 00:20

Ewald Engelen (financieel geograaf, géén Stalinist!) is opgestapt bij Burgerforum EU. Ook mede-initiatiefnemer René Cuperus (PvdA en Volkskrant-columnist) verbindt zijn naam niet langer aan het initiatief. Dat zou nieuws moeten zijn, ware het niet dat schijnbaar niemand luistert naar Argos, het onderzoeksprogramma op Radio 1. Dat op zaterdag uitzending heeft. Afgelopen zaterdag was Engelen te gast om te spreken in de boekenrubriek van het programma. Daarin liet hij zich tegenover presentator Max van Weezel ontvallen te zijn opgestapt. Arend Jan Boekestijn kwam er dinsdagavond (!) in digitale dorpskroeg Twitter op terug. Op vlammende wijze. Burgerforum-EU, een burgerinitiatief, wil graag een referendum en debatteerde er eind januari over met Kamerleden en met minister van Buitenlandse Zaken  Frans Timmermans (PvdA).

Engelen zegt in de uitzending (vanaf minuut 42) dat het Burgerforum zijn doel heeft bereikt. ‘Het heeft zijn werk gedaan’. Ook is twee weken terug het parlement ‘een geweten geschopt’. Een klein deel van de initiatiefnemers is opgestapt, een ander deel is bezig met een ‘Plan B’ volgens Engelen.

Fight!

En nu is er ‘fittie’ tussen Boekestijn en Engelen. Op meer dan uitmuntende wijze weet Boekestijn op superbe manier het digitale bloed onder de nagels van Engelen vandaan te halen, die de discussie vervolgens besluit met een:

Boekie is boos

Enfin, u begrijpt: Europa, best belangrijk. Wordt ongetwijfeld vervolgd. Want Boekie is boos:

Lees ook

En dat was ‘t dan – Geen steun in Tweede Kamer voor Burgerforum-EU

Alles over Burgerforum-EU