Politiek

Islam Democraten: ‘Overdrijven is een onderdeel van satire’

04-02-2014 14:23

Het is campagnetijd en dus trekken lokale politieke partijen er massaal op uit om uw ziel te winnen. Zo ook de Islam Democraten in Den Haag. Bewapend met doosjes Geertolax, een ludiek medicijn tegen verstopte haat – met als bijwerking verstopte haat, kortzichtigheid en intolerantie – togen zij zondag door de straten van Den Haag. ThePostOnline stelde hen de journalistiek oh-zo belangrijke waaromvraag.

Aandacht trekken

Woordvoerder Said staat ons vrolijk te woord. “We hebben mensen bewust willen maken van de kracht van hun stem. Het politieke en maatschappelijke landschap is verhard en het is vooral belangrijk dat mensen gáán stemmen. Door een actie over de PVV te maken, trekken we net even wat meer aandacht met onze boodschap. Daar was het ons vooral om te doen. We hebben gekozen voor Geertolax en zijn bijwerkingen, omdat we graag een satirische actie wilden bedenken. Overdrijven is ook een onderdeel van satire.”

Snoep zonder bijwerkingen

“De reacties op straat waren heel goed, mensen konden het wel waarderen. Online is dat anders, tachtig procent van de berichten die we via de website hebben binnengekregen is enkel gescheld. In het doosje Geertolax zitten overigens enkel wat snoepjes. Zonder bijwerkingen, haha.”