Politiek

VVD wiet-wethouder treedt af

20-01-2014 09:38

Wethouder Carel van Gelder (VVD) van Wijk bij Duurstede heeft zijn functie neergelegd. Dat schrijft hij in een verklaring op de site van de gemeente. Van Gelder legde vorige week zijn wethouderschap voor enkele weken neer, nadat er ophef was ontstaan over zijn mogelijke betrokkenheid bij een wietkwekerij die in 2010 in Arnhem werd opgerold. Daarbij is een verdachte aangehouden. Van Gelder is door de onderzoeksrechter opgeroepen als getuige in die zaak, maar een krant meldde dat hij ook verdachte zou zijn. Het Openbaar Ministerie in Arnhem en de wethouder ontkennen dat.

Bedreigingen

Dit weekeinde besloot de VVD’er dat hij niet meer kan functioneren; hij wordt bedreigd.

“De enorme impact die de berichtgeving op mij en mijn directe omgeving heeft, raakt mij diep. Absoluut persoonlijk dieptepunt was de melding van de politie afgelopen donderdag van ernstige bedreigingen aan mijn adres, als gevolg waarvan maatregelen dienden te worden genomen die grote invloed hebben op mijzelf, maar ook op mijn directe omgeving.”

Van Gelder benadrukt dat ‘het gecreĆ«erde beeld geenszins in de buurt van de waarheid komt’. Maar omdat een politicus volgens hem van onbesproken gedrag moet zijn, stapt hij toch op.

Lees ook

VVD-wethouder spil in grote hennepzaak

Verklaring gemeente en Van Gelder