Poetin, homo’s en pedofielen

19-01-2014 12:45

Ophef om Poetin. Homo’s en Lesbiennes mogen niet met minderjarigen praten over hun geaardheid. Praten is propaganda. Stel je voor: jongeren zouden zomaar hun traditionele gevoelens kunnen verliezen en ontdekken dat wezens van het eigen geslacht veel mooier en aantrekkelijker zijn. Een absurde gedachte, vinden wij. Nog vervelender vinden velen, het over één kam geschoren worden met pedofielen. Homo’s zijn net als pedofielen een gevaar voor het kind en de maatschappij. Bizar! Poetin en waarschijnlijk een aanzienlijk deel van de Russische bevolking keert zich af van het anders zijn. Niet het individu maar het collectief dient beschermd te worden.

Wij weten het beter

Sinds 1973 weten we dat homofilie geen ziekte is. De zieken van weleer zijn door andere definities van hun ziekte verlost. Homo’s zijn gewoon mensen, met dezelfde rechten en worden met frisse inzet beschermt tegen haat en agressie. De emancipatie rond homofilie is in volle gang. Scholen worden verplicht kinderen voor te lichten, want acceptatie komt niet vanzelf. Nog steeds wordt er gepest en gediscrimineerd, al zat waarschijnlijk nooit helemaal verdwijnen. Minderheden blijven in de minderheid.

Help!

Er zijn ook mensen die op kinderen vallen. Ze hebben er niet voor gekozen en volgens veel wetenschappers ligt dit in hun aard. Voor hen is het nog lang geen 1973. Pedofielen zijn eng, slecht en gevaarlijk. Ze verleiden kinderen en plukken ze van de straat. Dankzij de techniek kunnen ze zelfs via de webcam het huis binnendringen opzoek naar kinderlijk naakt. Waar de gewone mens keuzes kan maken, kan de pedofiel dat niet. Het klokje tikt en eens zal hij toeslaan. Het is hun aard. We weten het allemaal: de pedofiel is slecht. Het nieuws schotelt ons verschrikkelijke mannetjes voor met een verschrikkelijk geweten. Een vergelijking met homofilie is een schande.

Poetin is in ieder geval consequent

Naast homojongeren zijn er pedojongeren (1-3 procent). Zij ontdekken vaak al vroeg in de puberteit dat hun aard anders is. Ze gaan opzoek, want anders zijn is niet fijn. Een zoektocht naar perspectief en acceptatie. In de factsheet kwetsbare LHBT-jongeren las ik het kopje: ‘Anders zijn is normaal’. Vanuit het pedopuber perspectief een wrange stelling.

Wie neutraal durft te denken zal het met me eens zijn: Jongeren met pedofiele gevoelens kunnen ook keuzes maken. Ook zij beginnen als kind en hebben en hebben net als alle dertien, veertien, vijftienjarigen sturing en begeleiding nodig. Ze mogen anders zijn, zolang ze anderen niet schaden. Dit geldt vanzelfsprekend voor iedereen.

De pedopuber die nu opzoek gaat op het web vindt tussen de ellende misschien de site van Stop It Now. De kans dat ze voorbij surfen is overigens goed denkbaar. Een jongere wil immers niet gestopt worden in zijn ontwikkeling. Tot voor kort kon je al googelend pedofilie.nl vinden; een informatieve site, met discussie en ervaringen. Door censuur van Google (?) is de link niet meer vindbaar.

Waar is ons humane hart? Waar kunnen die 1-3 procent pedo’s en twee keer zoveel ouders, hun vrienden en familie terecht zonder met de nek aangekeken te worden?

Poetin zaait angst, wekt woede en promoot het stigma ‘In Nederland doen we daar niet aan.’