Politiek

Hilhorst (PvdA) hapert; stukken niet op tijd bij gemeenteraad 020

10-01-2014 17:09

Donderdag hield PvdA020-lijsttrekker Pieter Hilhorst een gloedvol betoog in debatcentrum De Balie over zijn toekomstvisie voor de hoofdstad, vrijdag stelt hij vanuit zijn positie als wethouder van Financiën zijn gemeenteraad teleur. De commissie van Financiën vergadert woensdag over de 188 miljoen euro die de gemeente eind vorig jaar abusievelijk overmaakte. Officiële regel is dat vrijdag om vijf uur alle stukken voor de raadsvergadering op de woensdag erna binnen moeten zijn, zodat raadsleden in het weekend kunnen voorbereiden. Die tijd heeft hij nu dus zelf nodig, blijkt uit een e-mail in het bezit van ThePostOnline.

Spoedvergadering B&W

Tevens blijkt uit de mail dat het college van burgemeester en wethouders vandaag heeft vergaderd over de kwestie, een unicum in de Stopera.

Hilhorst

Hilhorst bungelt

Hilhorst ligt onder vuur omdat de gemeente in december foutief 188 miljoen euro overmaakte. SP en CDA zegden vervolgens het vertrouwen op in de PvdA’er omdat hij geen duidelijke verklaring had voor de problemen. De rest van de oppositie laat de wethouder bungelen en wacht een extern onderzoek af, voor zich uit te spreken over politieke consequenties.

Lees ook

Amsterdam nog 4 miljoen euro kwijt

Amsterdam maakt wéér teveel geld over