Politiek

Amsterdam maakt wéér teveel geld over

20-12-2013 15:08

Met updates – De gemeente Amsterdam heeft wederom teveel geld overgemaakt. Een Amsterdammer kreeg vrijdag 15.000 euro overgemaakt. Hij meldde zich bij de SP. Eerder maakte de gemeente foutief 188 miljoen euro over. Verantwoordelijk wethouder Pieter Hilhorst (PvdA) lag woensdag onder vuur vanwege de kwestie. Hij had geen duidelijke verklaring voor de problemen. SP en CDA zegden vervolgens het vertrouwen in de sociaal-democraat op. De rest van de oppositie laat de wethouder bungelen en wacht een extern onderzoek af, voor zich uit te spreken over politieke consequenties.

SP-fractievoorzitter Laurens Ivens: “Het paniekvoetbal gaat gewoon maar door. Er wordt door alle ambtenaren en de wethouder ongetwijfeld hard gewerkt. Maar dat is nou net het kenmerk van de paniekvoetballer: er wordt wel hard gewerkt, maar niet goed. Blunder op blunder wordt gestapeld en wederom worden de armere Amsterdammers met de problemen opgezadeld.”

Update 15.12 – De fout heeft vermoedelijk te maken met de hersteloperatie waarmee de gemeente Amsterdam bezig is. Dat zegt Steven Schotte, de woordvoerder van Hilhorst, tegen ThePostOnline. “Het is niet zo zo dat de gemeente opnieuw deze uitkering heeft overgemaakt, er is geen sprake van een nieuwe batch.” De gemeenteraad krijgt naar verwachting volgende week een update van de wethouder over de hersteloperatie.

Update 15.33 – D66-leider Jan Paternotte is ook kritisch over het voorval:

 

Afschrift