Politiek

Mandela: Frans Timmermans doet verslag

10-12-2013 16:45

Met Obama-update onderaan – Het dient gezegd te worden: minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) haalt alles uit Facebook wat er in zit. Vandaag was hij met koning Willem-Alexander bij de herdenkingsdienst voor de vorige week overleden Nelson Mandela. Timmermans keek zijn ogen uit. Plus: hij zat naast niemand minder dan Desmond Tutu en Bono. En maakte hij daar nou stiekem een foto van George Bush de Jongere?

Zoekplaatje

De dag begon voor Timmermans met een ietwat wazige foto van drie oud-presidenten. Het is tevens een zoekplaatje; kunt u Jimmy Carter vinden?

Timmermans1

Daarna viel de minister met zijn neus in de boter. Samen met koning Willem-Alexander zat hij in het vak waar óók de oud-presidenten zaten. De koning ziet u hier:

Timmermans 2

Een kiekje van Georg Bush de Jongere kon de bewindsman natuurlijk niet laten liggen.

Timmermans3

Leuk: Bono en Desmond Tutu waren er ook.

 

Wat ons brengt op de laatste foto, die niet is geschoten door Frans Timmermans. Zien wij daar enige irritatie op het gelaat van de vorst linskboven? Irritatie vanwege zijn minister van Buitenlandse Zaken – rechtsonder net buiten beeld – die voortdurend foto’s zit te maken?

Willem Alexander

Update 17.11 – De leider van de westerse vrije wereld maakte een selfie tijdens de herdenkingsdienst voor Mandela.

 

Lees ook

Frans Timmermans de Facebook-koning

23 tinten Timmerfrans