Politiek

Het eerlijke verhaal? De PvdA is een schijnheilige club!

11-10-2013 19:00

Stelen is een misdrijf. Voor het gewin van de dief wordt een ander zwaar benadeeld. Stelen van de armsten en de zwaksten is niet alleen een misdrijf, het is een onvergevelijke daad! Welke lafaard haalt het in zijn hoofd om van de daklozen te stelen? Sinds deze week weten we het: Bert van der Roest is zo’n lafaard. Als PvdA raadslid stak hij € 40,000.- in zijn broekzak en ging in Griekenland en in het café de grote meneer uithangen. Daar had toch niemand last van? Op die straatkrantverkopers na dan. Het gedrag van van der Roest was dus niet alleen crimineel maar ook harteloos. Door zijn hebzucht staan de daklozen nog langer in de kou. 

 

Jonge Socialisten willen juist het rode nest schoonmaken

Het verbaast mij dus dat de PvdA, toch de partij waar men de armen wil helpen, niet met het enige juiste antwoord komt. Namelijk: “Bert, geef je zetel op. Zeg je lidmaatschap van de PvdA op en kom nooit meer terug. Voordat we het vergeten, wij zijn langs de politie geweest en hebben aangifte gedaan.” Dat deed men dus niet. Goed, van der Roest moest zijn zetel opgeven en nu ontvangt hij wachtgeld. Daar kan hij mooi de schade van betalen. Het zou mij trouwens niets verbazen dat onze van der Roest zo lang op het pluche zat, dat het uiteindelijke wachtgeld hoger zal zijn dan € 40,000.- Dus of hij dan de gevolgen  van zijn daden ook voelt?  Daarom is het zeer terecht dat de Jonge Socialisten aangifte tegen van der Roest hebben gedaan. Misdaden behoren bestraft. Alleen schijnt onze Hans Spekman daar toch anders over te denken. Hij vond dat de Jonge Socialisten het rode nest bevuilden.

Maar het zijn juist de Jonge Socialisten die het rode nest willen schoonmaken. Het was Bert van der Roest die het rode nest bevuilde. Ook Hans Spekman is een oude smeerpoets gebleken. Door van der Roest de hand boven het hoofd te houden door hem tegen strafrechtelijke vervolging te willen beschermen, heeft Spekman zijn partij ernstig schade toegebracht. Ook het feit dat Spekman de hele zaak in de doofpot wil stoppen maakt deze zaak alleen maar ernstiger.  De PvdA gedraagt zich schijnheilig en ook bij de VARA en op de PvdA-gezinde opiniesites is het angstvallig stil. Moest een politicus van een rechtse partij in het spaarpotje van de daklozen graaien. Dan zou de wereld te klein zijn. “Dom rechts besteelt de daklozen” zou dan in chocoladeletters op joop.nl staan. Maar wie de rechtse partijen de maat neemt op wat de PvdA en de VARA als asociaal beschouwt moet ook de zwarte schapen in eigen kring aanpakken. Want is het niet sociaal om als een omgekeerde Robin Hood van de armen te stelen. Het is ook niet sociaal om geen afgifte tegen een stelend raadslid te doen. Ook is het asociaal om als een verongelijkt kind iedereen die commentaar heeft op van der Roest, en zijn truiendragende vriend Spekman, het zwijgen op te willen leggen.

Emile Roemer kan zich in de handen wrijven

Ook verontschuldigingen naar de Utrechtse daklozen zouden niet misplaatst zijn. Van der Roest gaf immers de stichting, die de verkoop van daklozenkranten organiseert, de schuld. Zij zouden niet goed hebben opgelet. Maar dat is de omgekeerde wereld. Je blijft met je handen van andermans geld af! De PvdA ontpopt zich als “partij van de schijnheilgheid” en daarvoor krijgt het hopelijk de rekening gepresenteerd. Met slogans als “nivelleren is een feest” en het stug verhogen van de belastingen heeft de PvdA al veel krediet verloren. Het nauwelijks aanpakken van een stelend raadslid draagt niet bij aan het sociale en eerlijke imago dat de PvdA wil hebben. Om het nog te verergeren, de Jonge Socialisten kregen van hun moederpartij op hun donder. Juist omdat zij wel de waarde van de PvdA in gedachten hadden. Dat geeft  de verstokte sociaal-democraat hoop want van deze generatie PvdA politici hoeft men in Utrecht en Den Haag niets meer te verwachten. Net zo min dat men van de VARA kritiek op het gedrag van de PvdA top hoeft te verwachten. Emile Roemer kan zich ondertussen in de handen wrijven. Een klinkende overwinning  van zijn  Socialistische Partij komt er aan… Of we daar nu zo gelukkig van worden?