Politiek

JOVD en JS doen aangifte tegen Utrechtse daklozenberover (PvdA)

10-10-2013 09:43

De Utrechtse jongerenafdelingen van VVD (JOVD) en PvdA (JS) gaan aangidte doen tegen het ex-PvdA-gemeenteraadslid Bert van der Roest. De politieke jongerenorganisaties vinden dat Van der Roest niet ongestraft mag wegkomen met het bestelen van dakzlozen. Dit schrijft de Telegraaf

Eerder werd al bekend dat het OM zelf ook onderzoek zou doen naar de besteling van de daklozen.

De daklozenkrant wilde geen aangifte doen om Van der Roest de kans te geven de 40.000 gestolen euro’s terug te betalen. Maar woensdag werd bekend dat Van der Roest daar mogelijk zijn 7260 euro aan wachtgeld voor gaat inzetten.

“Nu Van der Roest zijn wachtgeld wil inzetten voor de terugbetaling, lijkt het erop dat hij er ongestraft mee wegkomt”, zegt JOVD-voorzitter Jim van Mourik in de Telegraaf.

Jonge Socialistenvoorzitter Rolf de Goeij vindt stelen van de allerzwaksten haaks staan op de grondbeginselen van de Partij van de Arbeid. “Het is onacceptabel dat hij zijn misdrijf met geld van de belastingbetaler ongedaan wil maken”, zegt hij.

De Utrechtse D66-fractie heeft inmiddels laten weten te gaan onderzoeken of de uitkering van het wachtgeld van Van der Roest kan worden tegengehouden.