Politiek

CIDI wil dat PVV afstand neemt van neo-nazi’s

23-09-2013 17:26

Het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) wil dat de PVV publiekelijk afstand neemt van neo-nazi’s die aanwezig waren bij de PVV-demonstratie in Den Haag zaterdag.

Veroordeelde neo-nazi Paul P. aanwezig

Volgens de Antifascistische Onderzoeksgroep KAFKA zijn verschillende extreemrechtse groepen en neo-nazi’s gespot. KAFKA herkende onder andere de Nederlandse Volksunie, de Nationalistische Volks Beweging, Voorpost, Blood and Honour Nederland en Identitair Verzet. Verder was volgens KAFKA ook neo-nazi Paul P. aanwezig. In 2001 vernielde hij een Joodse begraafplaats. Ook werd tijdens de demonstratie met de prinsenvlag gezwaaid die in het verleden door de NSB is misbruikt.

PVV moet publiekelijk afstand nemen

Het CIDI heeft de PVV om opheldering gevraagd over deze berichten en roept de PVV op om publiekelijk afstand te nemen van deze neo-nazistische elementen. CIDI directeur Esther Voet schrijft op de website van de organisatie: “In een democratie moet ruimte te zijn voor allerlei meningen, maar met de aanwezigheid van dit soort clubs kan volgens CIDI geen enkele partij gelukkig zijn. Wij roepen de PVV op om duidelijk afstand te nemen van deze groepen die een abject gedachtegoed vertegenwoordigen.”

Geert Wilders reageerde volgens het CIDI met de volgende zin: “De PVV verwerpt uiteraard alles wat riekt naar nationaal-socialisme en extremisme.”

(Foto: Ruben van Vliet)