Politiek

VVD Den Haag: NOS moet opdraaien voor kosten ambtenaren

17-09-2013 11:32

Het Haagse stadhuis sluit dinsdag om 15.00 uur haar deuren en de ambtenaren moeten met verplicht verlof. Reden is het NOS Prinsjesdag-debat dat ‘s avonds plaatsvindt. Dat is tegen het zere been van de Haagse VVD. De liberalen vinden dat de NOS de kosten moeten betalen.

‘Hier is belastinggeld niet voor bedoeld’

VVD-fractievoorzitter Martin Wörsdörfer: “Het kost de gemeente veel geld om ambtenaren verplicht vroeg naar huis te sturen. Ik mag hopen dat de rekening daarvoor niet bij de Hagenaar terecht komt. Dat zou te gek zijn. Daar is belastinggeld niet voor bedoeld.”

Weinig servicegericht

De ambtenaren moeten al om 15.00 uur het pand verlaten in verband met voorbereidingen en veiligheidsmaatregelen. De sluiting van het stadhuis op Prinsjesdag heeft volgens de VVD’er daardoor direct effect op de dienstverlening van de gemeente. Wörsdörfer: “Daar kan dus op dinsdagmiddag geen enkele Hagenaar meer terecht, dat is weinig servicegericht.”

Rekening naar de NOS

De VVD Den Haag vraagt zich af of de rekening bij de NOS komt te liggen  en heeft het college om opheldering gevraagd. “Uiteraard is het begrijpelijk dat de NOS gebruik wil maken van ons geweldige stadhuis. Dat neemt niet weg dat het te gek voor woorden is dat ambtenaren al om 15.00 uur naar huis moeten voor een debat wat pas in de avond begint,” aldus Wörsdörfer.