Wissel je geld en pak je koffers naar Praag

13-09-2013 13:00

De zomer is voorbij. Tijd om eropuit te gaan en te genieten van de prachtige stad, Praag. Wissel je geld, pak je koffer en maak je klaar voor een enerverend weekend!

De binnenstad van Praag stamt nog uit de middeleeuwen, overal liggen kinderkopjes dus uit die hakken en waan je in de riddertijd. De binnenstad verkennen is aan te raden per voet, toch liever wat sneller, huur een fiets! Als je aan Praag denkt wordt het al snel goedkoop bier en feesten, maar naast dit heeft de stad nog zoveel meer te bieden. Denk aan cultuur, kunst, musea, goede restaurants en natuurlijk de beste clubs.

Kasteel

Je begint je weekend bij het prachtige kasteel van Praag, hoog op de berg gelegen biedt het een prachtig uitzicht over de stad. De wandeling ernaar toe is vrij pittig, maar zeker de moeite waard. Niet ver lopen van het kasteel ligt Cajovna ve vezi. Dit is een tearoom gelegen in een oud torentje, ze hebben 80 verschillende soorten thee, pantoffeltjes aan en spelletjes spelen. Uitgespeeld? Ga na al deze indrukken lunchen bij het overweldigende café Imperial.
uitzicht
Is het prachtig mooi weer? Doe dan net als de locals en zet jezelf neer in de Letna beer garden. Toch liever meer cultuur? Bezoek dan het naastgelegen National Technical Museum en daarna weer terug voor een biertje aan de rivier.

Avond uit

Pimp jezelf op voor een mooi avondje uit. Begin bij het Terasa u zlate studne, hier hebben ze het mooiste terras van de stad, de beste wijnen en fantastisch eten. Ben je hier op een vrijdag ga dan naar Bukanyr voor een stevig deephouse feestje op een boot. Sleur jezelf terug naar je hotel: het prachtige design hotel Sax of het goedkopere Pension Corto.
kasteel
Rise and shine! Ontbijtje erin en gaan… Elke tweede zaterdag van de maand is er rommelmarkt aan de rivier. Wil je in dezelfde sferen blijven, breng dan een bezoekje aan Bric a Brac, fantastische rommelwinkel.

Schijnt de zon weer, picknick in één van de vele parken. Ga voor een paar uur kunst, theater, muziek naar de Meet Factory. Geniet daarna van een drankje bij Big Lebowski, hier mag je zelf bepalen wat het kost. Meer het plattelandsgevoel hebben, bezoek de pub Vzorkovna, hier lopen de varkentjes los op de grond. Wil je de avond goed afsluiten, doe dan een dansje in de Cross Club.
klok
Voor ieder wat wils in Praag, één ding is zeker vervelen staat niet op je to-do lijst.

Verdere aanraders

Charles Bridge, hoe later op de dag je hier komt hoe drukker het is
Old Town Square, het hart van de binnenstad
Bezoek de joodse wijk, Josefov
brug