Politiek

TPO-talkshow – Verheijen (VVD): alle vertrouwen in de PvdA

11-09-2013 13:43


VVD-Kamerlid Mark Verheijen twijfelt er niet aan dat de PvdA zal instemmen met de strafbaarstelling van illegaliteit. Dat zegt hij in de ThePostOnline-talkshow. “Als wij het Kinderpardon met pijn in onze maag hebben geleverd willen wij dat ze de strafbaarstelling illegaliteit leveren. Dat zal uiteindelijk de lakmoesproef zijn. En ik heb daar alle vertrouwen in.”

Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven (VVD) komt binnenkort met nieuwe plannen om de vreemdelingendetentie humaner te maken, de PvdA zal vervolgens moeten instemmen met de strafbaarstelling van illegaliteit. PvdA-leider Diederik Samsom wist in mei dit jaar een opstand binnen zijn partij de kop in te drukken.

Geen gift van Jos van Rey aangenomen

Ook gaat Verheijen in op verhalen dat hij betrokken zou zijn bij het OM-onderzoek naar Jos van Rey. Begin dit jaar schreef de Limburger dat Liba-adviesbureau – een bedrijf van de kinderen van Van Rey – had bijgedragen aan de campagnes van Verheijen, staatssecretaris Frans Weekers en VVD-Kamerlid Karin Straus. “Hij heeft nooit een persoonlijke campagne van mij gesteund,” zegt Verheijen. Roermond en Venlo is een beetje Rotterdam en Amsterdam. Dat gaat niet zo goed samen. De dag dat de heer van Rey de campagne van iemand uit Venlo zou steunen…”