Politiek

Pechtold wil geen burgemeester van Utrecht worden

09-09-2013 16:48

D66-leider Alexander Pechtold gaat niet solliciteren voor het burgemeesterschap van Utrecht. Dat zegt hij maandagmiddag tegen ThePostOnline.  Daarmee komt een einde aan de geruchten die sinds begin dit jaar de ronde doen.

Het gerucht gaat al sinds januari dit jaar: D66-leider Alexander Pechtold wil burgemeester van Utrecht worden. Hij droeg zelf bij aan de verhalen: wanneer een politicus zegt ‘dat is niet aan de orde’ rinkelen natuurlijk alle alarmbellen. Toch is het niet waar. Pechtold zegt tegen ThePostOnline deze maandag: “Ik wens Utrecht een goede burgemeester toe maar ik ga niet solliciteren.”

Den Haag is nog niet van Pechtold af. “Ik heb het lokaal bestuur altijd zeer aantrekkelijk gevonden. Maar ik blijf in Den Haag. Er is nog zoveel te doen hier in de Kamer. ”

Begin deze maand werd de vacature voor een nieuwe burgervader in de Staatscourant gepubliceerd. De Domstad zoekt iemand ‘die boegbeeld kan zijn, maar ook een belangenbehartiger en netwerker met de nodige humor en relativering’. In de vacature staat verder dat inwoners van de stad ‘vertrouwen’ moeten hebben in de nieuwe burgemeester.