Politiek

Samsom gaat twee weken campagne voeren in Leeuwarden

15-08-2013 12:33

Diederik Samsom gaat dit najaar twee weken campagne voeren in Leeuwarden. Hij gaat wonen bij zijn ouders. Zou het de slag om Ljouwert worden? De website Suksawat meldde donderdagochtend dat Diederik Samsom twee weken neerstrijkt in de Friese hoofdstad in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in de stad op woensdag 13 november. Er vinden in het noorden enkele gemeentelijke herindelingen plaats en daarom zijn de gemeenteraadsverkiezingen eerder.

“Het verhaal klopt”, zegt Samsom’s politiek secretaris Simon den Haak tegen ThePostOnline. Het is volgens Den Haak nog niet duidelijk of Samsom een volle twee weken in Leeuwarden gaat campagne voeren, dat hij bij zijn ouders gaat slapen is wel zeker. Zeker is dat Samsom’s Kameragenda geen beletsel vormt: de Tweede Kamer is van 18 tot en met 28 oktober met reces. De geboren Groninger is niet onbekend met Leeuwarden: hij bracht er zijn middelbare schooltijd door.

CDA aast ook op Leeuwarden

De PvdA is niet de enige die haar zinnen op de Friese hoofdstad heeft gezet. Het CDA houdt haar landelijk congres in Leeuwarden op zaterdag twee november, vlak voor de verkiezingen.

SP is geen concurrentie

Het zou zomaar kunnen dat de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar een populariteitspoll gaan worden voor de coalitie. Maar de eerste schoten zullen dus in november in Leeuwarden gelost worden. Van landelijke concurrent SP heeft Samsom in Fryslân weinig te duchten: de socialisten zijn niet vertegenwoordigd in de gemeenteraad en doen ook niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Het socialistische hart klopt niet hard genoeg, valt tussen de regels door te lezen.

Voorspelling: een boel landelijke politici in Leeuwarden dit najaar.