Politiek

Hero Brinkman: PVV betaalde bloggers om mij zwart te maken

13-07-2013 21:38

Volgens oud-PVV Kamerlid Hero Brinkman huurde de PVV bloggers in om hem zwart te maken tijdens de laatste verkiezingen toen hij meedeed als lijsttrekker van het Democratisch Politiek Keerpunt (DPK) Dat schrijft hij zaterdagavond op zijn Facebook-account.

Duizenden euro’s

Het was een ontketende Hero Brinkman op de sociale media zaterdag. Weblog Geenstijl houdt al enige tijd bij hoeveel het oud-PVV Kamerlid toucheert aan wachtgeld. Brinkman besloot te reageren op Facebook waar hij een opmerkelijke uitspraak deed: tijdens de vorige verkiezingen huurde de PVV bloggers in om Brinkman zwart te maken. “Ik weet dat de PVV vorig jaar tijdens de verkiezingen duizenden euro’s heeft gespendeerd aan bloggers die ongelimiteerd kwaad konden spreken over mij op social media.”

Brinkman is gepikeerd over de wachtgeld-o-meter die het weblog bijhoudt. Daarmee wordt berekend hoeveel wachtgeld Brinkman heeft opgestreken sinds zijn vertrek uit de Tweede Kamer in september vorig jaar. Zaterdagochtend stond de teller op 67.000 euro.

Volgens Brinkman zijn er ‘intensieve en meer dan zakelijke contacten’ tussen het weblog en de partij van Geert Wilders. “Ik weet dat de PVV vorig jaar tijdens de verkiezingen duizenden euro’s heeft gespendeerd aan bloggers die ongelimiteerd kwaad konden spreken over mij op social media. Banden met Geenstijl? Niet onmogelijk!”

Hero de PVV’er en de mens Hero

De oud-PVV-politicus voelt zich onheus bejegend. “Ben dat nu eerlijk gezegd helemaal spuugzat. Iedereen die verhalen loopt te vertellen over mij kan een reactie verwachten. Een mooi voorbeeld zijn die vriendjes van de PVV van Geenstijl over mijn wachtgeldregeling. Zij spreken mij aan, maar eigenlijk moeten zij de PVV aanspreken. Want ik heb mijn mening verkondigd over de wachtgeldregeling als lid van de fractie van de PVV en niet als Hero Brinkman.”

Brinkman zegt te berusten in de wachtgeldregeling zoals die nu gehanteerd wordt. “En ja, ik ben het nu eens met het kabinet die zegt dat de versobering van de regeling die aanhangig is gemaakt door mij, namens de PVV, voldoende is.”

‘Stijlloos verhaal dit’

Geenstijl wil niet reageren op de aantijging van Brinkman. “Stijlloos verhaal dit, ik ga nu ophangen”, aldus scribent Van Rossem tegenover ThePostOnline. Het volledige verhaal van Brinkman leest u hieronder.

HB