Politiek

Bijbel en koran verdwijnen toch niet uit de Tweede Kamer

24-06-2013 14:29

De bijbel en de koran blijven staan op het rostrum van de voorzitter van de Tweede Kamer. Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg (VVD) wilde deze tijdens het zomerreces verwijderen. Dit stuitte op tegenstand van de Kamer omdat de PVV had verzocht alléén de koran te verwijderen.  De Kamer debatteert maandagmiddag over de begroting van de Tweede Kamer.

PvdA: ‘de PVV heeft de pik op moslims’

Volgens Van Miltenburg leefde het plan al langer om de boeken te  verwijderen en staat het besluit los van de wensen van de PVV. Informatie kan worden opgezocht via tablets, volgens Van Miltenburg. PvdA-Kamerlid Pierre Heijnen wil het beeld voorkomen dat de boeken worden verwijderd ‘omdat de PVV de pik heeft op moslims’. D66-Kamerlid Gerard Schouw deelt die mening en spreekt van een verkeerd signaal wanneer de boeken verwijderd zouden worden. Van Miltenburg legde zich bij die mening neer.

De PVV wilde ook dat de Nederlandse vlag komt te hangen in de Nationale Vergaderzaal. Daar is geen steun voor. Aan de voorkant van de voorzitterstafel is al enige tijd het wapen van de Tweede Kamer in goud bevestigd, een initiatief van oud-PVV Kamerlid Hero Brinkman.