Politiek

Limburgse PVV-gedeputeerden declareren 16.000 euro aan taxiritten

13-06-2013 13:50

Ironisch bericht uit het zuiden des lands. Nadat de Telegraaf vorige maand berichtte over provinciale bestuurders die voor tienduizenden euro’s aan taxiritten declareerden wilde de Limburgse PVV opheldering. Want hoe zat het eigenlijk in Limburg met deze declaraties? Dat valt wel mee dus. Limburgse bestuurders nemen nauwelijks de taxi. Nu ja, twee inmiddels oud-gedeputeerden uitgezonderd dan. Die van de PVV.

Want wat blijkt uit cijfers van de provincie in bezit van ThePostOnline? De PVV-gedeputeerden Antoine Janssen en Theo Krebber declareerden in 2011 en 2012 16.228,85 euro aan taxikosten.

Taxicijfers

PVV en vervoer blijft moeilijk

De oud PVV-gedeputeerden en vervoer is tot nu toe een moeilijke combinatie gebleken. Tijdens de provinciale statenverkiezingen zei de partij al te willen afzien van een dienstauto mocht de PVV toetreden tot de Gedeputeerde Staten. Toen zulks geschiedde was er een probleem: al snel kwamen de beide PVV’ers er achter dat een dienstauto onmisbaar is voor de drukke baan van gedeputeerde. Een rel was geboren. Uiteindelijk moest een persverklaring van de twee helderheid geven: de heren wilden geen dienstauto. Het coalitieakkoord bleef bij het oude: de PVV’ers zouden zoveel mogelijk van het openbaar vervoer en de eigen auto gebruik maken.

En de taxi, zoals nu blijkt. Op kosten van de Limburgse belastingbetaler die de PVV nou juist wilde ontzien.