Politiek

PvdA-Kamerlid Désirée Bonis stapt op

13-06-2013 18:35

Désirée Bonis (PvdA) legt haar lidmaatschap van de Tweede Kamer neer. Dat maakte de partij donderdag bekend. De PvdA-fractie betreurt het dat de buitenlandwoordvoerder tot dit besluit is gekomen. Ze zat sinds vorig jaar in de Kamer en had vaak conflicten tijdens debatten met minister van Buitenlandse Zaken en partijgenoot Frans Timmermans.

“Aan welke kant van de geschiedenis gaat u staan?”

“De overstap van de diplomatie naar de Tweede Kamer heeft mij niet gebracht wat ik ervan had verwacht. Maar ik ben en blijf een sociaaldemocraat en zal me graag voor de PvdA blijven inzetten”, aldus een verklaring van Bonis.

“Aan welke kant van de geschiedenis gaat u staan?” vroeg Bonis in november tijdens een debat met Timmermans toen die laatste besloot de Palestijnse status niet te verhogen. Bonis stond op een hoge plek op de kieslijst: plaats tien. Bonis was eerder diplomaat: ambassadeur te Damascus, van 2006 tot 2010. Daarna directeur directie Sub-Sahara Afrika op het ministerie van Buitenlandse Zaken totdat ze op 20 september 2012 Kamerlid werd.

Bonis’ oud-collega bij Buitenlandse Zaken en GroenLinks-fractievoorzitter Bram van Ojik betreurt het vertrek van de politica.

 

TPO/ANP