Weten & Tech

MySpace is terug!

13-06-2013 14:50

Het flink in aanzien gedaalde Myspace is bezig met een comeback. Het ooit toonaangevende sociale netwerk heeft een compleet nieuwe app gelanceerd voor iDevices.

In 2011 werd het noodlijdende Myspace voor een bedrag van omgerekend ruim 26 miljoen euro overgenomen door Specific Media en zanger Justin Timberlake.

App

Sindsdien heeft de site een metamorfose doorgemaakt. Het sociale aspect is steeds meer centraal komen te staan en dat is erg goed te merken aan de nieuwe app.

Tijdens het aanmeldingsproces vraagt de app je om met vijf mensen te ‘connecten’ die je waarschijnlijk niet kent. Een beetje vreemd, maar daarmee maakt je profiel in ieder geval een vliegende start.

Path

Via je sociale contacten kun je vervolgens allerlei interessante mensen, afbeeldingen, liedjes en andere content ontdekken.

Het aantrekkelijke ontwerp van de Myspace-app doet wel wat denken aan dat van Path. Je kunt er ook geanimeerde plaatjes mee maken, hoewel de app vooral bedoeld is om artiesten en andere mensen met elkaar in contact te brengen.

Mensen die nog ruimte hebben voor een sociaal netwerk kunnen ‘m nu gratis downloaden.