Politiek

Utrecht: 37.000 euro voor vier maanden niets doen

05-06-2013 11:14

De Utrechtse scheidend Commissaris van de Koning Roel Robbertsen (CDA) krijgt de vier maanden tot zijn pensioen 37.000 euro wachtgeld. Robbertsen stapt donderdag op eigen verzoek op als Commissaris van de Koning. Binnen de Provinciale Staten van Utrecht is onrust ontstaan; PVV en SP willen dat Robbertsen afziet van het geld. Helemaal omdat de CDA’er zijn nevenfuncties behoudt. Dat schrijft het Algemeen Dagblad.

30.000 euro aan bijbanen

De wachtgeldregeling van Robbertsen valt onder de regels zoals vastgesteld door het ministerie van Binnenlandse Zaken. “Het is ongepast dat iemand die zelf besluit op te stappen, wachtgeld opstrijkt”, zegt PVV-fractievoorzitter René Dercksen desondanks.  SP-Statenlid Ad Meijer valt hem bij en noemt de kwestie ‘moreel onaanvaardbaar.’ Ook storen de politici zich aan het feit dat Robbertsen naast het wachtgeld andere inkomsten heeft. Robbertsen heeft verschillende betaalde bijbanen in de zorg en het onderwijs. die goed zijn voor 30.000 euro per jaar.

Eerder met dienstauto naar vakantiehuis

Robbertsen kwam begin 2012 onder vuur te liggen toen bleek dat hij zijn provinciale dienstauto ook gebruikte om naar nevenfuncties en zijn vakantiehuis in Friesland te gaan. Na bezwaren van wederom PVV en SP werd deze regeling afgeschaft.