Politiek

Bulgarenfraude; Weekers dieper in de problemen

25-04-2013 11:57

Het CDA wil vandaag nog opheldering van staatssecretaris van Financiën Frans Weekers (VVD) over de Bulgaarse fraude met huur- en zorgtoeslagen.  RTL Nieuws beschikt over een geheim document waaruit blijkt dat deze groter is dan Weekers heeft voorgesteld. Er wordt zelfs gesproken van een ‘landelijk’ karakter. Ook zijn het niet uitsluitend Bulgaren die op deze wijze frauderen.

Update 13.28 uur – Onder aanvoering van Pieter Omtzigt (CDA) wil bijkans de gehele oppositie vanavond nog een debat met Weekers.

 

Omtzigt wil vandaag een debat…

Het rapport dateert uit mei 2012. “En is gestuurd naar het ministerie van Financiën, lees ik op pagina twee”, zegt CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt tegen ThePostOnline. “Daarom ben ik nu erg benieuwd wanneer Weekers wat precies wist.” Omtzigt zal vanmiddag om een nieuwe brief van Weekers vragen en een debat.

…én opheldering over ‘klokkenluider’ Abvakabo FNV

“Weekers heeft mij op vier april een brief toegezegd over het rapport van Abvakabo FNV waaruit blijkt dat de Belastingdienst miljarden misloopt. Het wordt nu echt tijd dat de staatssecretaris daar opheldering over geeft.” Eind maart bleek uit een enquête van de vakbond onder medewerkers van de Belastingdienst dat deze te weinig handen vrijmaakt voor het innen van belastinggeld en het controleren van aangiftes. “Daardoor kunnen tienduizenden ‘windhappers’ en belastingfraudeurs ongestoord hun gang gaan. De Staat loopt hierdoor miljarden aan belastinginkomsten mis” luidde de conclusie.

Liegt Weekers?

Weekers toonde zich afgelopen zondag bij RTL Nieuws nog geschokt over de onthulling dat Oost-Europese bendes op grote schaal fraude met toeslagen en uitkeringen plegen in Nederland. Aan de Tweede Kamer liet hij gisteren weten niet op de hoogte te zijn geweest van de ‘Bulgaarse fraude’. Het nu door RTL Nieuws gepubliceerde rapport lijkt die opmerking te logenstraffen.