Politiek

Wilders en Thieme ontdekken de snackbar

03-04-2013 13:26

De kringloop van het leven geldt ook voor snackbars. In Den Haag wordt de één met sluiting bedreigd, een ander geopend. Beiden zijn geadopteerd door een fractievoorzitter: Geert Wilders (PVV) koos voor de met sluiting bedreigde De Sport in het Zuiderpark, Marianne Thieme (PvdD) opent er vrijdag één bij station Hollands Spoor. Met die laatste is iets opmerkelijks aan de hand: haar echtgenoot is leverancier van het bedrijf.

Wilders en de hardwerkende mensen

Wilders bracht dinsdag een bezoek aan de met sluiting bedreigde snackbar. Deze moet wijken voor een sportcampus die de gemeente Den Haag wil laten verrijzen. Vandaag dient een rechtszaak van de gemeente tegen de uitbaters van de snackbar die eerder al succesvol de rechter in hun zaak wisten te wraken. Er op af, moet Wilders hebben gedacht. “Voor de hardwerkende mensen.” Een reportage van RTV West vindt u hier.

Thieme en een broodje Karma…

Partij voor de Dieren-voorvrouw Marianne Thieme opent vrijdag juist De Vegetarische Snackbar. De eerste snackbar in Nederland waar alleen vegetarische en veganistische producten op het menu staan. Thieme verricht de opening door het onthullen van een broodje Karma. Dat is veganistische shoarma, moet u weten.

…en haar man is de leverancier

Altijd mooie reclame als een ondernemer een landelijke politicus weet te strikken. Ook al is het in het geval van De Vegetarische Snackbar wel logisch. Eén van de leveranciers van het bedrijf is de Vegetarische Slager. Eigenaar Jaap Korteweg is getrouwd met Marianne Thieme. En zo is de cirkel weer rond.