Politiek

PVV: Rosenmöller is massamoordenaar-knuffelaar

21-03-2013 12:25

De geruchten over de benoeming van oud-GroenLinks-leider Paul Rosenmöller tot commissaris van de koningin in Utrecht zijn tegen het zere been van PVV-Kamerlid Martin Bosma, to say the least. In buitengemeen felle Kamervragen aan minister Ronald Plasterk (PvdA) van Binnenlandse Zaken stelt Bosma het actieverleden van Rosenmöller aan de kaak.

Pol Pot Plantsoen voor Rosenmöller

Het is weinig fraai wat de PVV’er zoals uitstrooit aan kwalificaties over de oud-GroenLinkser. “Acht u het een juist geste dat het adres van het Utrechtse provinciehuis wordt omgedoopt in Pol Pot Plantsoen, zodat de massamoordenaarknuffelende GML’er zich meteen optimaal gaat thuis voelen in zijn nieuwe omgeving?” vraagt Bosma aan Plasterk. Bosma verwijst naar het lidmaatschap van Rosenmöller van de Groep Marxisten-Leninisten/Rode Morgen.

Ook vraagt de PVV’er zich af of  functies in het openbaar bestuur nu ook open staan voor mensen met nazi-sympathieën?

Geruchtenmachine in Utrecht nog steeds op stoom

Ondertussen gonst het in Utrecht nog steeds van de geruchten over een eventuele benoeming van Rosenmöller tot commissaris.  RTL Nieuws meldde eind vorige maand dat Rosenmöller in beeld zou zijn voor de funtie. Deze woensdag stapte de fractieleider van de VVD in de provincie Utrecht Frits Barneveld Binkhuysen op. Hij had in de Telegraaf gesproken over de mogelijke benoeming van Rosenmöller.

‘Provinciale Staten staan buitenspel’

Een eventuele benoeming van Rosenmöller staat nu op losse schroeven. Rosenmöller zou door minister Plasterk zelf naar voren zijn geschoven, omdat het kabinet de steun van GroenLinks nodig heeft in de Eerste Kamer. En dat is tegen het zere been van de regionale politici.

Ondertussen weten we nog steeds niet of Rosenmöller nu officieel in beeld is als nieuwe commissaris van de koningin. Laat dat nou net de vraag zijn die Bosma niét stelt aan Plasterk.