Hans van den Broek naar begrafenis Chávez

Chavez
Dictator wordt vrijdag begraven
: 07-03-2013 13:16 uur

Minister van Staat Hans van den Broek zal morgen namens Nederland aanwezig zijn bij de begrafenis van de Venezolaanse dictator Hugo Chávez.  Ook zijn minister-president Mike Eman van Aruba en minister-president Daniel Hodge van Curaçao aanwezig.

“Venezuela is een belangrijk buurland van het Koninkrijk, waarmee wij al zeer vele jaren intensieve banden onderhouden. Dat willen wij met vertegenwoordiging op dit niveau onderstrepen”, meldt minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans op zijn Facebook.

Chávez overleed dinsdag op 59-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

Nederland vreesde militaire inval Venezuela

Chávez heeft meermaals gezegd een oogje te hebben op de Nederlandse Antillen. In 2011 bleek uit Wikileaks-documenten dat Nederland zich in 2005 grote zorgen maakte over een mogelijke militaire inval van Venezuela op de Nederlandse Antillen. “Als we er morgen zouden vertrekken, zijn ze de volgende dag onderdeel van Venezuela”, zei toenmalig minister Ben Bot van Buitenlandse Zaken tegen de Amerikaanse ambassadeur Clifford Sobel.

Over de auteur: Bas Paternotte

Bas Paternotte (1976, Friesland) is adjunct-hoofdredacteur van ThePostOnline. Eerder werkte hij als parlementair verslaggever voor verschillende media in Den Haag. Paternotte heeft naast Twitter geen hobby's.

Reacties:

  1. David:

    Iemand die massaal door het volk gekozen is een Dictator noemen, kan ik nou niet echt voorbij het eigen gelijk noemen, Integendeel

Alleen FaceBook reacties zijn nog open

Comments zijn gesloten