Voetbal

Van Persie kan het verschil niet maken

14-02-2013 12:30

Wekenlang werd er uitgekeken naar de ontmoeting tussen Real Madrid en Manchester United. De wedstrijd in de achtste finales van de Champions League zou niet alleen een wedstrijd zijn tussen twee Europese grootmachten, maar ook een onderlinge strijd tussen twee fantastische spitsen: Cristiano Ronaldo en Robin van Persie.

In de afgelopen weken was Real Madrid-manager Mourinho lyrisch over Robin van Persie en uiteraard was Sir Alex Ferguson ook positief over Ronaldo. Logisch, want Ferguson haalde Ronaldo op zijn 18e naar Manchester. Een bijzondere wedstrijd dus. Een wedstrijd ook die het aanzien meer dan waard was. Beiden ploegen creëerden behoorlijk veel kansen en uiteindelijk mocht United blij zijn met het 1-1 gelijkspel. En hoe deden de spitsen het? Ronaldo kopte op geweldige wijze de 1-1 binnen, terwijl Van Persie drie grote mogelijkheden onbenut liet.

“Het was een mooie wedstrijd en het resultaat is oké”, zei Van Persie na afloop. Die tweede had erin gemoeten. Ik raakte de bal niet goed. Met een beetje geluk gaat die bal er nog wel in. En bij die laatste kans zag ik de bal er al ingaan.” Ferguson was uiteindelijk tevreden met het resultaat. “Onze doelman David De Gea heeft drie, vier fantastische reddingen laten zien, maar hun keeper redde in de laatste minuut ook geweldig en Robin van Persie raakte nog de lat.”

Ronaldo was na afloop niet helemaal tevreden met het resultaat. “We hebben onszelf in de problemen gebracht tijdens de wedstrijd’, aldus Ronaldo na afloop. Na zijn goal weigerde hij te juichen. “Ik vierde mijn doelpunt niet omdat ik zes jaar bij United heb gespeeld. Natuurlijk wil ik winnen maar ik respecteer iedereen bij die club. We hebben genoeg mogelijkheden gecreëerd, maar alles is nog open.”