Politiek

Groningen: 610 aardbevingen sinds 1991

11-02-2013 18:46

Een verontrustend kaartje van minister van Economische Zaken Henk Kamp (VVD) zojuist in de inbox. De gekleurde puntjes die u ziet zijn dus aardbevingen in de provincie Groningen. Onder onze Nationale Gasvelden om precies te zijn. Was er in 1991 nog sprake van één aardbeving, vorig jaar waren dat er 93(!). In totaal zijn er  610 aardbevingen geregistreerd sinds 1991. En de intensiteit neemt toe.

Kamp stuurde dit kaartje vanmiddag naar de Tweede Kamer die zich zorgen maakt over de aardbevingen. Maar geen zorgen, de liberaal gaat een ‘stuurgroep’ en ‘technische begeleidingscommissie’ oprichten. “Alle onderzoeken en inspanningen zijn erop gericht om op de korte termijn de veiligheid van de bewoners in Groningen door preventieve maatregelen te verbeteren”, aldus Kamp. Dat valt te hopen voor de noordelijke provincie; sinds 2003 ‘is het aantal aardbevingen toegenomen, evenals de zwaarte van de aardbevingen’.

Ondertussen mort Den Haag: GroenLinks, D66, SP en ChristenUnie maken zich zorgen over de recente aardbevingen in Groningen en willen weten wat Kamp van plan is.

Aardbevingen