Politiek

VVD-top is regie kwijt in Van Rey-gate

05-02-2013 12:14

MET UPDATE – A trainwreck in slow motion, zo valt de situatie rondom de gevallen VVD-politicus Jos van Rey het beste te omschrijven. De Roermondse VVD-fractie staat als één man achter de van corruptie verdachte liberaal. VVD-voorzitter Benk Korthals staat nu in zijn hemd: de fractie negeert zijn dringend advies afstand te houden van Van Rey.

Dagblad De Limburger noteerde vandaag de reactie van de Roermondse VVD-fractievoorzitter Dré Peters op het dringende verzoek vanuit het VVD-partijbureau in Den Haag: “Normaal bemoeien ze zich ook niet met ons, waarom zouden ze dan nu wel ineens wat te zeggen moeten hebben. Ze willen gewoon interessant doen. Meer niet.”

Wachten tot de trein ontspoort

Een slag in het gezicht van Korthals. In november vorig jaar hamerde hij op integriteit. Misbruik maken van kennis, macht en invloed mag onder geen beding voorkomen, aldus Korthals destijds.

En zo ettert Van Rey-gate voort. De Roermondse VVD’ers zijn nu officieel dissident, Van Rey loopt het gemeentehuis in en uit met toestemming van de burgemeester en de affaire strekt zich inmiddels uit tot Tweede Kamer én Kabinet. Wat rest is wachten tot de trein definitief ontspoort.

Update 13.32 – Roland Classen stapt uit het bestuur van de Roermondse VVD-afdeling. Hij is het niet eens met de manier waarop de partij communiceert. “Ik kan inmiddels aan niemand meer uitleggen hoe de vork in de steel zit. Wellicht is de VVD enigszins verblind geraakt voor de realiteit door haar jarenlange overmacht. Gezien de realiteit past een andere opstelling,” zegt hij tegen Dichtbij Roermond.