Politiek

Joris Demmink sleept Algemeen Dagblad voor de rechter

05-02-2013 16:12

De voormalig topambtenaar van het ministerie van Veiligheid en Justitie Joris Demmink sleept het Algemeen Dagblad voor de rechter. Hij wil rectificatie van de artikelen die de krant eerder over hem schreef. Dat bevestigt zijn advocaat mr. Harro Knijff aan ThePostOnline.

Demmink’s advocaat kondigde in oktober al aan dat hij stappen tegen het AD zou zetten maar daarna bleef het stil. De krant publiceerde destijds een reeks verhalen over Demmink. Hij zou contact hebben gehad met een pooier die minderjarige jongens aan de man bracht.

Eerste keer dat Demmink naar rechter stapt

Demmink wordt al jarenlang in verband gebracht met pedofiele contacten. Verschillende onderzoeken vanuit de overheid hebben hem tot nu toe vrijgepleit. Het is voor het eerst dat Demmink naar de rechter stapt. Eerdere publicaties in onder meer Panorama en de GayKrant werden wel eerder gerectificeerd maar daar stond de rechter buiten.

Het pensioen van oud-secretaris-generaal Demmink heeft geen rust gebracht in de kwestie. Eind vorig jaar werd bekend dat er vragen leefden binnen de Raad van Europa en het Amerikaanse congres over de kwestie Demmink. Onlangs nog mengde de Nederlandse Vereniging van Journalisten zich in de kwestie.