Politiek

Frans Timmermans: Verhaal Thierry Baudet c.s. is ‘afgezaagd’

26-01-2013 16:01

Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) ziet weinig in het pamflet dat een groep academici vanmorgen publiceerde in NRC Handelsblad. “Jullie willen uit de EU, wees daar eens eerlijk over, dan weet NL ook wat jullie voor ogen staat.” De minister reageerde vanmiddag op zijn Facebook-account.

Een groep intellectuelen onder leiding van Thierry Baudet heeft een burgerforum opgericht, met als doel het verzamelen van handtekeningen om een referendum af te dwingen over de toekomst van Nederland in de Europese Unie. De groep publiceerde een pamflet genaamd ‘Onherroepelijk richting een federale unie. Ook wij eisen een referendum!’

‘Jullie willen uit de EU, wees daar eens eerlijk over’

Timmermans ziet dat niet zitten. “Als ik zo’n ingezonden stuk van Baudet en zijn medestanders lees, waarin zij een referendum eisen, denk ik: Mannen (het zijn alleen maar mannen), begin eens met eerlijk te zijn over wat jullie willen. Dat afgezaagde “we willen een ander Europa”, dat ken ik nu wel. Jullie willen uit de EU, wees daar eens eerlijk over, dan weet NL ook wat jullie voor ogen staat. Het kabinet zal binnenkort met een visie komen over hoe wij de volgende stappen in de Europese samenwerking zien. Misschien nuttig daar eerst eens een debat over te voeren.”

Timmermans Facebook