Politiek

CDA steunt KNVB in scheidsrechtersrel

25-01-2013 18:08

Het CDA steunt de KNVB in de beslissing om scheidsrechtersbestuurder Hans van der Liet te royeren als hij doorgaat met maatschappij-kritische opmerkingen maken op zijn Facebook-account.

Van der Liet liet vandaag op deze site weten dat de KNVB hem vraagt zijn taal te kuisen. Van der Liet, een ex-CDA-er die zich openlijk afficheert met de PVV, weigert  dit en heeft daarom zijn KNVB-lidmaatschap opgezegd.

Goede beslissing

De voetbalbond  wil nu in gesprek met Van der Liet die voorzitterschap  is van  de Amsterdamse Scheidsrechtersvereniging. De SVA is een onderdeel van een aan de KNVB gelieerde partner.

‘Dat is een goede beslissing van de KNVB’, zegt CDA-kamerlid Peter Oskam, die zelf lange tijd KNVB-bestuurder was.

Vulgair

‘Het taalgebruik van Van der Liet is redelijk vulgair. Beetje PVV. Hij vliegt soms uit de bocht. Ik snap de afweging van de KNVB wel. Voetbal is er voor iedereen. Dus, in die functie moet Van der Liet de KNVB-waarden ook uitdragen’, laat hij vrijdagavond weten aan The Post Online

Oskam ontneemt Van der Liet ‘natuurlijk niet het recht’ om zijn mening te uiten. ‘Maar hij moet dat niet doen als scheidsrechtersbestuurder, maar als privé-persoon.’

Update: Voor de duidelijkheid: Van der Liet deed al zijn uitlatingen ook als privé-persoon, dus NIET als scheidsrechter of bestuurder, red.