Politiek

Vacature: GroenLinks zoekt nieuwe directeur

09-01-2013 17:25

Verzin je niet. Satire haalt de werkelijkheid weer links & rechts in. Als dit bericht verzonnen was, dan was het een slechte grap. Maar het staat er echt. ‘De ambitie is om GroenLinks als partij scherp te houden en vroegtijdig maatschappelijke issues te signaleren en te agenderen.’ Daarom zoekt Bureau de Helling, Wetenschappelijk Bureau GroenLinks, een directeur voor 24 uur per week. Dat leek ze wel genoeg.

Met 24 uur of 0,6 fte is het maar de vraag of je al die gemeenteraadsleden en vier Kamerleden in toom kan houden als je maar drie dagen per week op kantoor zal zijn. Laten we voor de grap eens doornemen wat er de afgelopen twee weken al qua proefballonnetjes is gelanceerd qua onhaalbaar, onmogelijk en/of belachelijk.

Natuurlijk hebben we een vuurwerkverbod met bijbehorend meldpunt in de aanbieding. En trouwens, vandaag werd bekend dat een GroenLinks-wethouder in 030 zijn eigen bedrijfje inhuurde.

Plassen onder de douche, dát gaat de ozonlaag redden, dacht een wethouder van GroenLinks uit Drenthe. Leidde tot oneindige hilariteit op  het internet, wat daarentegen wél heel groot gaat worden.

Iets wat niet te media haalde, maar waar je als directeur van het wetenschappelijk bureau van Groenlinks dat ‘vroegtijdig maatschappelijke issues moet signaleren en agenderen’ ook niet blij van wordt: Eerste Kamerlid Ruard Ganzevoort haat Kerstfeest. Gaat dat dan ook heel groot worden, Kerst niet leuk vinden?

ANP-1000_20951275

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tsja. GroenLinks is vooral een partij van deze grachtengordeldieren. Die heel hard roepen dat het allemaal wel eens wat minder genuanceerd mag. En al die losgeslagen wethouders. Ga dat maar eens scherp houden. Als directeur. Met slechts 3 werkdagen per week. Succes.