Politiek

GroenLinks-wethouder wil dat u onder de douche plast

09-01-2013 12:41

Veel mag u niet van GroenLinks. Vuurwerk, terrasverwarmers, gloeilampen, een stenen voortuin en ga zo maar door. Behalve plassen onder de douche, dat mag wel. Aldus een GroenLinks-wethouder uit Drenthe. Inderdaad, progressief tot in de douchecel. Plus: bedoelt de partij dit met minder nuance?

“Het bespaart veel schoon water en dat is goed voor het milieu. Als je douchen en plassen combineert en daarmee veel water én euro’s bespaart… waarom niet?” zegt GroenLinks-wethouder Bert Wassink van Aa en Hunze tegen het Algemeen Dagblad.

GroenLinks wil minder nuance

Wellicht dat wethouder Wassink geïnspireerd is door de brief die hij gisteren kreeg van interim-partijvoorzitter Eduard van Zuijlen. “We mogen wel eens wat minder genuanceerd zijn”, schreef hij in een brief aan alle leden.

Wat van Zuijlen betreft gaat het verhaal van GroenLinks voortaan om ‘concrete dingen’. “Om groen, waar het zichtbaar moet zijn waar GroenLinks voor staat en bij links om solidariteit en tolerantie. Het moet duidelijk zijn dat we in die zaken afwijken van de mainstream”, zegt hij tegen Trouw.

Kleine voorspelling onzerzijds: binnenkort gaat GroenLinks pleiten voor de waterbesparende douchekop. Of u dan nog mag plassen onder de douche is onduidelijk.