Politiek

Pedofielenvoorman wil hulp van Geert Wilders

02-01-2013 15:54

Marthijn Uittenbogaard – voormalig bestuurslid van de deze zomer verboden vereniging voor pedofielen Martijn – roept PVV-leider Geert Wilders op om zich ‘tegen geweld aan ons adres uit te spreken’. De voordeur van Uittenbogaard werd met oud en nieuw vernield door een vuurwerkbom. Volgens hem zitten PVV-stemmers achter de ‘aanslag’.

In een ‘Oproep aan overheid en aan Geert Wilders’ schrijft Uittenbogaard: “Ik vraag bij deze aan Geert Wilders om zich tegen geweld aan ons adres uit te spreken. Je kan met 99,9 procent zekerheid stellen dat de dader van bovengenoemde aanslag, maar ook de vier lawinepijlen van vorig jaar met oud en nieuw, niet het werk zijn van mensen die gestemd hebben op D66, GroenLinks of de Partij voor de Dieren. Nee, als men al stemt heeft men vrijwel zeker op de PVV gestemd. Diverse malen in het verleden hebben telefonische schelders en bedreigers gezegd dat ze PVV stemden.”

‘Met minder zetels was Wilders ook vogelvrij’

Uittenbogaard roept Wilders op omdat de politicus zelf ook bedreigd wordt. “Waarom wordt Geert Wilders extreem beveiligd en kan er bij ons geen cameratoezicht of iemand die post op dagen waarvan je 99,9 procent zeker weet dat er wat gaat gebeuren, van af. Het antwoord is simpel. Wilders heeft vele zetels, had hij er maximaal drie zoals Hans Janmaat dat had hij ook vogelvrij geweest. Ik ben niet zo populair als Wilders en daarom blijft de beveiliging achterwege. Niet de vrijheid van meningsuiting wordt in dit land verdedigd, maar enkel die wanneer de uiter een grote achterban heeft.”

‘Verbod leidt tot geweld’

Het verbod op de Vereniging Martijn in 2012 – het hoger beroep komt nog – zet volgens Uittenbogaard ook aan tot geweld. “Want als je als staat – Opstelten van de VVD was voor een verbod en hij spreekt namens zijn hele partij – een vereniging verbiedt wegens diens mening dan zet je een bevolkingsgroep weg en maak je hen minderwaardig. Want volgens de Grondwet mag iedereen zich verenigen.”

De gehele oproep van Uittenbogaard leest u hier onder:

 

Oproep aan overheid en aan Geert Wilders

Eergisteren was het weer raak. Een vuurwerkbom, bevestigd op onze voordeur, ontplofte. Stoepje weer vol glas en gang in huis idem. Plus gaten in de deurkozijnen. Ik en mijn partner zaten in de woonkamer. We dachten iets te zien branden in de gang en we stonden op het punt de gang te betreden om te gaan blussen. Op dat moment een keiharde knal. Stel dat een van ons al in de gang had gestaan, dan had die zwaargewond kunnen zijn. Blind, gehoorschade, doorzeeft met glas. Dit was een soort bomaanslag! Wat doet de politie, die rijdt een keer langs en zegt – telefonisch – als er nog wat is 112 bellen. Iets later weer vuurwerk op de voordeur, nu geen bom maar minder hard vuurwerk. Wij 112 bellen. Politie weigert het door te geven aan de dienstdoende agenten op straat en zegt hiervoor moet je de vuurwerkoverlastlijn bellen. Totaal de situatie niet serieus nemen dus. Dit zijn wij zat.

Wij – en velen met ons – leven al jaren in angst en de lijst van terreur aan ons adres is zeer lang. De landelijke en lokale overheid doet weinig tot niets. Na een dramatisch verzoek van mij aan Rutte, open brief toen via de media verstuurd, kregen we voor enkele maanden een noodmelder. Die daarna weer werd ingetrokken. Voor de rest lijken we vogelvrij.

Er zijn oplossingen te bedenken, maar de wil ontbreekt bij degenen die over veiligheid gaan. Zowel lokaal als landelijk. Waarom wordt Geert Wilders extreem beveiligd en kan er bij ons geen cameratoezicht of iemand die post op dagen waarvan je 99,9% zeker weet dat er wat gaat gebeuren, van af. Het antwoord is simpel. Wilders heeft vele zetels, had hij er maximaal drie zoals Hans Janmaat dat had hij ook vogelvrij geweest. Ik ben niet zo populair als Wilders en daarom blijft de beveiliging achterwege. Niet de vrijheid van meningsuiting wordt in dit land verdedigd, maar enkel die wanneer de uiter een grote achterban heeft.

Ik vraag bij deze aan Geert Wilders om zich tegen geweld aan ons adres uit te spreken. Je kan met 99,9% zekerheid stellen dat de dader van bovengenoemde aanslag, maar ook de vier lawinepijlen van vorig jaar met oud en nieuw, niet het werk zijn van mensen die gestemd hebben op D66, GroenLinks of de Partij voor de Dieren. Nee, als men al stemt heeft men vrijwel zeker op de PVV gestemd. Diverse malen in het verleden hebben telefonische schelders en bedreigers gezegd dat ze PVV stemden. Nooit werd er een andere partij genoemd! Pim Fortuyn zag dat een groot deel van zijn achterban idioten waren, maar hij voedde zijn achterban nog op als was hij een schoolmeester. Bij GeenStijl, die ook een zeer grote PVV achterban heeft zie je soms ook – te weinig – een opvoeding naar de achterban toe. Wilders daarentegen heeft nog nimmer iets anders gedaan dan haat zaaien en zijn achterban enkel gewelddadiger maken. Het mooie Nederland, waar hij zo vaak van rept, maakt hij doelbewust kapot. Enkel uit machtswellust. Het wordt hoog tijd dat deze man eens wat respect toont en zich expliciet uitspreekt tegen geweld aan ons adres. En natuurlijk ook stopt met de eenzijdige haat naar Marokkanen.

Het verbod op de Vereniging Martijn in 2012 – het hoger beroep komt nog – zet ook aan tot geweld. Want als je als staat – Opstelten van de VVD was voor een verbod en hij spreekt namens zijn hele partij – een vereniging verbiedt wegens diens mening dan zet je een bevolkingsgroep weg en maak je hen minderwaardig. Want volgens de Grondwet mag iedereen zich verenigen.

We zullen binnenkort aangifte gaan doen, voor de zoveelste keer. En we zullen een gesprek aanvragen waar we naar oplossingen toe werken. Als burger levenslang in je eigen huis – en op straat – onveilig zijn is toch echt niet waar een Minister van Veiligheid trots op zou moeten zijn lijkt me. Doe er wat aan.