Elf redenen om je kont af te vegen met: ‘Vara, dat wil je niet missen’

19-11-2012 12:15

1 omdat de VARA meer dan ooit de kleur van Nederland heeft aangenomen en die kleur kom je op elke straathoek al tegen, geheel gratis.

2 omdat je de namen moet Googlen van de dikkerd en de bril die de campagne smoel moeten geven, maar zelf nog nooit een smoel hebben getoond.

3 omdat De Wereld Draait Door, toegegeven, best een leuk avondprogramma is, maar zonder VARA kant-en-klaar wordt opgekocht door een commerciële zender die ook camera’s kan bedienen.

4 omdat journalistieke uitmuntendheid er allang verdwenen is en alleen VPRO’s Tegenlicht nog bij die kwalificatie in de buurt komt.

5 omdat Koefnoen toevallig van de AVRO is en er zonder de VARA dus nog genoeg te lachen valt.

6 omdat het rondpompen van BN-ers met een eigen B.V. niet alleen niks meer te maken heeft met de socialistische grondbeginselen, maar er haaks op staat.

7 omdat nog steeds de rode loper uitrollen voor Maurice de Hond met zijn gammele peilingen getuigt van het type vluchtigheid en sensatiezucht waar de Publieke Omroep liefst mórgen van begint af te kicken.

8 omdat het stoppen van de stroom bussen die bij de studioingang burgers uitladen om door Paul de Leeuw (nu), Jack Spijkerman (vroeger) of Youp van ‘t Hek (onregelmatig) te worden afgezeken, een welkome teug zuurstof zou zijn voor de Nederlandse cultuur.

9 omdat de VARA massaproducent is ván en lichtjaren na hun debuut nog steeds een muf ruikende nestgeur biedt áán babyboomers als Paul Witteman, Felix Meurders, Kees Driehuis, Jack Spijkerman en vele anderen, die met geen duizend stokken van het Mediapark zijn af te rammen en die ‘de toekomst van onze kinderen’ worst zal zijn zolang zij hun doodsaaie rondjes mee mogen blijven draaien.

10 omdat elke omroep, inclusief de VARA, anno 2012 dermate inwisselbaar is geworden, dat een campagne rond één zo’n omroep een graad van irrelevantie bereikt heeft die overeenkomt met de obligate oproep van een sloot die erop wijst dat het water kan gebruiken.

11 omdat de VARA, gezien hun dwingende slogan, zèlf nog niet is aanbeland in de de 21-ste eeuw, waarin burgers – wat jammer nou, hè? – geheel zelfstandig uitmaken of ze de VARA wel of niet kunnen missen.